Israel - Egipt 2013

Viața parohiei Octombrie 11, 2013

Cu ajutorul lui Dumnezeu în toamna acestui an am fost în pelerinaj în Israel și Egipt. A fost o călătorie ce a încântat ochii, iar sufletul l-a umplut de bucurie duhovnicească. Am pășit prin locurile pe unde au trecut proorocii Vechiului Testament, și mai ales Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, Maica Domnului și Sfinții Apostoli.

Un moment deosebit a fost călătoria în Egipt unde ne-am închinat la moaștele Sf.Ecaterina și ale Sf.Ștefan Sinaitul (ale cărui moaște sunt așezate pe scaunul lui de spovedanie). Apoi am urcat pe Muntele Sinai până la locul unde Moise a primit Tablele Legii de la Dumnezeu.

Punctul culminant a fost vizitarea Ierusalimului și închinarea la Sf.Mormânt, locul Învierii Mântuitorului Hristos și totodată locul de unde în fiecare an se aprinde, venind din cer spre Piatra Mormântului, Sf.Lumină.

V-am purtat pe toți în inimă și în rugăciune în toate locurile sfinte pe unde m-am închinat, și vă mulțumesc tuturor celor care v-ați rugat pentru mine în acest timp și totdeauna.

A fost ceva absolut minunat să vezi locurile de care vorbesc Sfintele Evanghelii, și de aceea am încropit un filmuleț cu acele locuri ca să vă puteți bucura și dumneavoastră.

http://www.youtube.com/watch?v=GmXU30ztHpk

 

Deasemenea va invitam sa vizitati http://parohiahenci.wordpress.com/